La... Tu rupanya maksud APTB?

Sekarang macam trend pulak kat Facebook, ramai yang menggunakan akronim APTB. APTB? Apa tu APTB?

Aku mula-mula memang tak tau apa makna APTB tu. Nak tanya diorang, segan pulak. Nanti diorang cakap aku ni kuno la, tak up to date la. Hahahaha... Maka aku pun menggoogle la makna APTB tu untuk mencari jawapan. Rupa-rupanya APTB tu adalah akronim kepada APA PUN TAK BOLEH! La.. Itu rupanya makna APTB tu?

 

Tak up to date betul la aku ni. APTB! 




Share jika anda suka post ini. Terima Kasih! :D


25 comments:

lisa said...

sebenarnya......baru tahu jugak! :0

Shazana Hanis said...

hahaha..APTB :)

aku HaniAsyira said...

hebat sgt singkatan dia.. ish2

LubLy said...

APTB la..hahaha!

Cik Nur said...

laa..baru tahu dari sini juga...
hihihi

Huda said...

tulah saya pun baru tau istilah ni minggu lepas, hehe

Ben Izer said...

dekat port "Tuan Tanah", kmu tulis "Love DoTA sampai lebam"..wow..samalah kita brader...sebut sal dota ni, Dota 2 dah sampai kah dekat Tanah Melayu ni? (ceh ayat aku ni..hehe) ...jom follow blog saya..

tricksadja.blogspot.com said...

bru tahu nih...
Blognya sudah ku follow master...
Follow blogku juga ya??

CINTA UNTUK KITA said...

APTB! ;p

Gadis Kampung said...

huhuhuhu GK pun baru tau maksud dia hehhehehe

Pka Rahim said...

hi..!
jom baca entry baru pka.

http://pkaemerald.blogspot.com/2012/04/ziela-make-up-by-pka-rahim.html

tq :)

siti noorhajar binti mohamed saufi said...

salam.. hey nice blog..follow mine ^_^

http://penhijaupenpink.blogspot.com/

Jai Montana said...

tudia aih..bahasa dah menjadi semakin pendek..malahan budak belasan tahun bleh menggunakan akronim dengan baik.. ;-)

Pka Rahim said...

hi.. jom join segmen pka nak..??

http://pkaemerald.blogspot.com/2012/04/segmen-pka-rahim-surprise.html

terima kasih :)

anie said...

baru tau

shah said...

info menarik

FEDO said...

Owh. Tq. Bagi info. He2.

Pencari Allah said...

Thanks for info. Salam perkenalan :)

NORHASIAH - MY LITTLE CALIPH said...

haa akak pun baru tahu nie kaa, itu pun sbb terjumpe post kamu ni...kalau tak tgk je laa org komen APTB! APTB!.....

Ecah Shaimi said...

baru tahu jgk..di sini pulak tu...haha APTB =D

Kevin said...

Ingatkan, Apa Pun Ter-Baik... thanks for info.

Anonymous said...

Oooic. .. bru tau.. tqvm

Anonymous said...

Baru tahu hihi...tq

Anonymous said...

Baru tahu kat sini....tq

Anonymous said...

Tadi bukak Facebook.. ada lagi org guna perkataan APTB.. bengang gile aku.. terus google... baru tau singkatan maknya nya...
gile betol zaman skrg punya short form.. melampau2 singkatnya..tulis perkataan depan jer...haishhhhh
anyway thanks bro coz huraikan makna perkataan tu....mmg tak capai dek diakal aku ada gak org create short form mcm tu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...