Kegunaan 'Page Break' dalam Microsoft Word 2007

Biasa kalau korang buat assignment or paperwork, bila jumpa situasi macam gambar kat bawah ni, korang buat apa?


Mesti masih ada lagi antara korang yang akan mencari butang 'Enter' kat keyboard korang tu dan menekan dengan gigihnya sehingga ia pergi ke page baru kan?


Baiklah korang.. Untuk memastikan korang tak perlu risau lagi jari korang akan tercedera mahupun terseliuh lagi akibat menekan butang 'Enter' dengan gigihnya, silalah mencari binatang bernama 'Page Break' di tab menu 'Insert'.


Klik mouse pada ayat terakhir pada perenggan atas dan klik 'Page Break' tu untuk memisahkan perenggan atas dan perenggan seterusnya.

Just sharing... :-)

Share jika anda suka post ini. Terima Kasih! :D


12 comments:

GaRy™ said...

pagebreak tu ada shortcut kan? apa ek shortcut key dia?? lupa la~...

Outbound di Malang said...

salam gan ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya gan !

Muz Rileks said...

dah terbiasa sangat dengan butang ENTER tu XD

Siti Safiyyah said...

perghh terbaik bro! den pun baru tahu ni haa

mira maisara said...

selalu tekan ENTER je..hihi

Miss Etown said...

hi.. nice entry.. im aleady follow ur blog.. feel free to visit n follow my blog back. thanks :)

CINTA UNTUK KITA said...

salam..

tempahan biskut raya dah bermula.. :)

jom tengok..

http://cintauntukkita.blogspot.com/2012/07/tempahan-biskut-raya-kini-bermula.html

c u m u h a m a said...

Assalamualaikum :)

Maaf yea mengganggu .Nak minta tolong skit boleh ?

Minta tolong LIKE page n gambar nih . Kalo sudi share skali la naa . Mohon kerjasama awak & rakan blogger sekalian. 1 LIKE mampu membuat ibu & anaknya tersenyum bahagia. Terima kasih ,Jasa anda amat dihargai :)

1. LIKE this page , https://www.facebook.com/Mumnbabycom


2. LIKE this photo , https://www.facebook.com/photo.php?fbid=344849685583802&set=a.332350763500361.70545.111646315570808&type=1&theater&notif_t=photo_comment_tagged


TARIKH TUTUP : 31 JULAI 2012

aku dan die said...

hye....nice info.....memudahkan pgguna...hehe..this is my blog..jgn lpe folloew...hahaha..

http://buttercreamer.blogspot.com/

Cik Hany said...

hai..singgah sini.... page break memang mudahkan keje, slalu guna sbb x lari margin kalau guna enter... kadan2 print jadi laen jer kalau guna enter tu... hehe... jemput sjoin segmen saye.. http://atikahnazirah.blogspot.com/2012/07/segmen-kenangan-berpuasa-yang-best.html :)

PrincessAyuni said...

tp lagi relak guna 'enter' dpd susah2 nk cri page break tu...huhu. kena gerak mouse/touch mouse tu lg baru jmpe break page tu..hehehe.

Jom ke blog sy ---> http://www.ceritahatiputriayu.blogspot.com

Aisumi Chan Kawa'i said...

wahh baru tahu apa guna page break tu.. haha.. thank you~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...